×

מעוניין בפרטים על פטריות הזכרון שמשפרות את התפקוד הקוגנטיבי?

השאר פרטים כאן >>

הסוד של התעשייה נחשף: תאי המוח יכולים להתחדש בכל גיל – וזה המזון שיכול לעזור להם

שוכחים שמות, מאבדים חפצים, או מתקשים להתרכז? אתם לא לבד • בעוד שנדמה כי אובדן הזיכרון הוא תהליך בלתי נמנע שמחמיר עם השנים, מחקרים חושפים: המוח שלנו דווקא גמיש ויכול להתחדש • גלו כיצד תזונה מותאמת משנה כל מה שידענו, ויכולה ולשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי
(שנה גודל)
עם השנים אנחנו מאבדים תאי עצב והתפקוד הקוגניטיבי נפגע

חגי, בן 63 מרמת גן, עמד מול המקרר הפתוח ונאנח בתסכול. "זו כבר הפעם השלישית היום שאני שוכח מה התכוונתי לקחת", הוא אמר. "אתמול לא הצלחתי להיזכר בשם של הנכד שלי למשך כמה שניות. זה מפחיד אותי. האם זה מה שמצפה לי בהמשך?"
חגי אינו לבד בחששותיו. רבים חוששים שהירידה בזיכרון ובתפקוד המוחי היא גזירת גורל בלתי נמנעת שתלך ותחמיר עם הגיל.
עדנה, בת 57 מחיפה, משתפת: "פעם הייתי זוכרת את כל מספרי הטלפון בעל פה. היום אני מתקשה לזכור את הקוד של הכספומט. זה מתסכל ומפחיד. אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי".

 

סיפורים כאלה הופכים נפוצים יותר ויותר, כאשר עם השנים שעוברות רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם אתגרים קוגניטיביים יומיומיים שפעם נראו פשוטים.
הסיבה לכך היא מדעית: למרבה הצער המוח של כולנו הולך ונחלש ככל שהשנים עוברות. עם הזמן אנחנו מאבדים נוירונים (תאי עצב) וכתוצאה מכך התפקוד הקוגניטיבי שלנו נפגע. אך האם זהו באמת גורלם של כל מי שעובר את גיל 50 והאם יש דרך להילחם בתופעה או לפחות להאט אותה?

מחקרים גילו: המוח שלנו גמיש בהרבה ממה שחשבנו, ויכול לייצר תאים עצביים חדשים עם הגיל

המוח יכול להשתנות לטובה בכל גיל 

מחקרים חדשים מציעים תשובה מפתיעה ומעודדת. מסתבר שהמוח שלנו הוא איבר גמיש ודינמי, המסוגל להתחדש ולצמוח גם בגיל מבוגר. המפתח לשמירה על מוח צעיר וערני טמון, באופן מפתיע, בתזונה שלנו.
מדענים גילו שתזונה עשירה ברכיבים מסוימים יכולה לספק למוח את ה"דלק" הדרוש לו כדי ליצור קשרים עצביים חדשים ולשפר את התפקוד הקוגניטיבי. חומצות שומן אומגה-3, הנמצאות בדגים שמנים ואגוזים, חיוניות לבריאות המוח. אנטיאוקסידנטים, השופעים בפירות וירקות צבעוניים, מגנים על תאי המוח מנזקים. ויטמינים מקבוצת B תומכים במערכת העצבים.

 

הגילוי ששינה הכל 

אך הגילוי המרעיש ביותר הגיע מעולם הפטריות. מחקרים חדשניים הראו שפטריות מסוימות, כמו ריישי, קורדיספס והריסיום, יכולות לשפר משמעותית את התפקוד הקוגניטיבי. תוצאות אלו הובילו לפיתוח של "בודמין בוסט" – תוסף תזונה ייחודי המשלב את כל הרכיבים החיוניים הללו במוצר אחד.
זאת בנוסף ל"נשק הסודי" הכלול בו: פוספטידיל סרין – 
פוספוליפיד טבעי המצוי בתאי גוף האדם, במיוחד במוח, ומשחק תפקיד חשוב בתפקוד התאי ובהעברת אותות בין תאים, והוא מרכיב מרכזי בקרום התאי.

יעקב, בן 68 מתל אביב, התחיל להשתמש ב"בודמין בוסט" לפני ארבעה חודשים. "בהתחלה הייתי ספקן", הוא מודה. "אבל אחרי כמה שבועות, הרגשתי שינוי ממשי. פתאום היה לי קל יותר להתרכז בעבודה, זכרתי פגישות בלי להסתמך על היומן, ואפילו חזרתי לקרוא ספרים – תחביב שזנחתי כי הפך מתסכל מדי. זה כאילו המוח שלי התעורר מחדש".

התוסף החדשני כולל תמציות של 6 פטריות מסורתיות שנעשה בהן שימוש לאורך אלפי שנים במזרח הרחוק, שם גילו כי הסגולות שלהן יכולות לסייע לשמור על חדות המחשבה ובחיזוק המערכת החיסונית. כעת, ב"דוביקייר" הצליחו לזקק זאת לתמציות של 6 פיטריות עיקריות: קורדיספס (פטריית הקיסר), ריישי (פטריית הנצח), הריסיום (פטריית רעמת האריה), מאיטקי (הפטריה המרקדת), טרמטס (פטריית זנב התרנגול), פטריית שיטאקי וכן מגנזיום טאוראט.

איך זה בעצם עובד? 

פוספטידיל סרין משפר את התקשורת בין תאי המוח, מגביר את הזיכרון מסייע בשיפור התפקוד הקוגניטיבי.

תוסף התזונה "בודמין בוסט"
מעניק למוח את ה"מזון" שהוא זקוק לו. בודמין בוסט

תמצית קורדיספס משפרת את ייצור האנרגיה ואת התגובה החיסונית. פטריות ריישי, ראש האריה, מייטאקי ותמציות אחרות שנמצאות בבודמין בוסט מפעילות תאי חיסון ומפחיתות דלקת ותומכות בהגנות הטבעיות של הגוף. 

המפתח לשמירה על זיכרון חדש ותפקוד מוחי מיטבי לא תלוי רק בגנטיקה, אלא גם במזון שאנחנו אוכלים

השילוב של כולם יחד מעניק למעשה למוח שלנו בדיוק את המזון שהוא כל כך זקוק לו, מסייע ביצירת קשרים עצביים חדשים, ומסייע בשיפור התפקוד הקוגניטיבי (שיפור בזיכרון, בריכוז ובחדות המנטלית), בחיזוק מערכת החיסון (עלייה בחוסן מול זיהומים ומחלות) ובהשגת בריאות כללית משופרת (עלייה ברמות האנרגיה והפחתת תסמינים של עייפות).

מסתבר שהמפתח לשמירה על זיכרון חד ותפקוד מוחי מיטבי טמון לא רק בגנטיקה, אלא גם בצלחת שלנו ובאורח החיים שאנו מנהלים. מחקרים חדשניים מראים כי באמצעות תזונה נכונה, המשלבת רכיבים ייחודיים כמו פוספטידיל סרין ותמציות פטריות מסוימות, ניתן לתמוך ביצירת קשרים עצביים חדשים במוח ולשפר את התפקוד הקוגניטיבי. זאת לצד פעילות גופנית סדירה ואתגור מחשבתי קבוע.
המשמעות ברורה: בידינו הכוח להעניק למוח שלנו את ה"דלק" הנכון ואת הסביבה המיטבית, ובכך לשמור על חדות מחשבתית גם בגיל מתקדם.

 

מעוניינים בפרטים על "המזון למוח"? השאירו פרטים כאן:

מעוניינים בפרטים על פטריות הזיכרון שהוכח במחקרים קליניים כי הן מצליחות לשפר את התפקוד הקוגניטיבי גם בגיל הזהב? השאירו פרטים:


המידע המופיע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי או מקצועי. המידע המופיע מיועד להרחבת הידע האישי וההבנה הכללית בלבד כך שתוכלו להיות שותפים פעילים בשמירה על בריאותכם, אולם המידע אינו מתיימר להיות ואינו מהווה תחליף להנחיה רפואית, חוות דעת רפואית, תחליף להתייעצות עם רופא מומחה או תחליף לאבחון או טיפול טבעיים שנעשים על ידי מטפל מוסמך. לעיתים כולל המידע גישה מסויימת או דעה אישית של הכותבים בלבד. המידע, כמקובל בתחום הרפואה, הינו תלויי נסיבות ועובדות של כל מקרה ומקרה ולכן יש להתייחס אליו במידת הזהירות הנדרשת. אין להשתמש במידע המופיע לצורך אבחון או טיפול בבעיות בריאותיות. המידע הינו כללי מטבעו ואינו ספציפי אליך. אין לבצע החלטה בנוגע לטיפול ו/או צמחי מרפא ו/או תרופה בהתבסס על המידע המופיע. כל החלטה בנוגע לבריאותכם, לטיפול ו/או צמחי מרפא ו/או תרופה צריכה להיעשות באמצעות ייעוץ עם מטפל מקצועי ומוסמך בתחום הבריאות. תמיד חפשו ייעוץ רפואי מקצועי מהרופא או ממטפל מוסמך בכל שאלה הנוגעת למצבכם הרפואי. בכל מקרה, ובמיוחד בעת מקרה חירום רפואי אין להסתמך על התכנים והעיצות אלא להיוועץ מיד עם רופא מומחה ו\או לפנות מיד לקבלת טיפול בבית החולים הקרוב. במקרים רבים, השתהות במתן קבלת טיפול מרופא מומחה או מטיפול בבית החולים עלולה להיות מסוכנת ואף קטלנית

 

 

לתיאום הגעה יש למלא את הפרטים הבאים:

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן