×

רוצה להיפטר מהאקנה ההורמונלי בקלות - ולקבל אבחון חינם בקליניקה?

השאירי את פרטייך כאן

אקנה הורמונלי בגיל המעבר: המדריך השלם

בכל שלב בחיים בו מתרחשים בגוף שינויים הורמונליים עלולה להתפרץ מחלת האקנה. כך תטפלו באקנה ותישארו בחיים
(שנה גודל)
אקנה בגיל המעבר
אקנה בגיל המעבר. בשונה ממתבגרים, הפצעים מופיעים לרוב באזור הסנטר והלחיים

מהי אקנה בגיל המעבר?

אקנה מתרחשת בעיקר בעקבות שינויים הורמונליים, היכולים להופיע גם בגילאים מבוגרים יותר, כאשר מתרחשת פעילות הורמונלית מוגברת. האקנה היא תוצר של פעילות יתר של בלוטות החלב הנמצאות מתחת לעור בריכוזים גבוהים, בעיקר בעור הפנים, ומייצרות באופן קבוע את הסבום. תפקידו של הסבום להגן על עור הפנים ולהוסיף לו את הלחות הנדרשת לו.

הבעיה מתחילה כאשר בלוטות החלב יוצאות מאיזון ומייצרות סבום בכמות עודפת. אחד הגורמים לכך הוא חוסר איזון הורמונלי, הגורם להפרשה עודפת של הסבום. ההפרשה העודפת של הסבום, ביחד עם תאי עור מתים, מובילים לסתימת נקבוביות העור. כך מתחיל התהליך של האקנה.

בשלביה הקלים של האקנה היא מתבטאת בהופעתם של ראשים שחורים או לבנים, הנקראים קומודונים. בהמשך הם עשויים להתפתח לפצעים מתחת לעור או מעליו ולהגיע למצב של אקנה דלקתי.

גיל המעבר אצל נשים, המנופאוזה, מתחיל לקראת אמצע-סוף שנות הארבעים ועד אמצע שנות החמישים. אלו שנים המלוות בתהליך טבעי של ירידה בקצב של חילוף החומרים ובשינויים פיזיולוגיים בגוף האישה. בין היתר בירידה משמעותית בייצור של ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון, המשנה את האיזון ההורמונלי.

מה מאפיין אקנה בגיל המעבר?

בעוד שאצל מתבגרים הפצעונים מופיעים באזורי הסנטר והלחיים, אצל מבוגרים פצעי האקנה מופיעים לרוב באזור התחתון של הפנים, באזור קו הלסת והצוואר. בגיל בוגר האקנה מופיעה יותר כפצעונים גדולים ופחות כקומודונים.

מחקרים מצאו כי מצבי מתח וחרדה מגבירים את הסיכוי להתפרצות של אקנה, לא רק בקרב מתבגרים אלא גם אצל מבוגרים. מתח נפשי הנמשך על פני תקופות ממושכות גורם להפרשת ההורמון קורטיזול ולעיתים גם להפרשת ההורמון אדרנלין.

הפרשת ההורמונים הללו גורמת לחוסר איזון הורמונלי בגוף ומכאן להפרשת יתר של בלוטות החלב ולאקנה.

מה לא מומלץ לעשות בגיל המעבר?

ככל שמתבגרים העור מאבד מהשומניות שלו ונשים עוברות יותר ויותר להשתמש בקרמים שומניים לפנים. בין אם אלו קרמים ללחות או מקדמי הגנה, יש העדפה לקרמים עשירים ושומניים יותר. אלא שגם בגיל בוגר קרם פנים שומני עלול להזיק לעור ולגרום לנשים בעלות עור מעורב או שמן לסתימת הנקבוביות.

השימוש בקרם שומני יוצר סביבה ללא חמצן, סביבה אנאירובית, אשר גורמת לחיידקי האקנה P, חיידקים הקיימים באופן טבעי אצל כולנו, לשגשג ולהתרבות ולגרום לאקנה דלקתי. לכן חשוב להתאים את מוצרי הקוסמטיקה לסוג העור ולהקפיד על מוצרים איכותיים, שהם לא על בסיס שומן, כדי שיפחיתו את הופעת הפצעונים.

טיפול באקנה בגיל המעבר

בשלב ראשון אפשר להתחיל בטיפול מקומי בפנים. טיפול מקומי כולל שמירה על ניקיון והיגיינה, כולל רחצה בסבון פנים מתאים שאינו מייבש. בנוסף, אפשר להשתמש במשחות ובקרמים המתאימים לטיפול באקנה.

לדוגמא, משחות ללא מרשם. קיימים על המדפים תכשירים רבים המתאימים לטיפול באקנה אך חשוב לשים לב כי הם מותאמים לני נוער שעורם לרוב שמנוני. לכן תכשירים אלו מתאימים רק לנשים בעלות עור שמנוני, שאינו נפוץ בגיל המעבר.

בנוסף, אפשר לפנות לרופא נשים ולהתייעץ לגבי תחליפי אסטרוגן. מלבד תחליפי אסטרוגן ניתן לבדוק שימוש בספירונולקטון אשר יכול להפחית פצעי אקנה.

ניסיתם הכול ולא עבד? פנו להתייעצות עם מומחה עור שיבנה עבורכם טיפול מותאם אישית.

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן