×

הצטרפו עכשיו לאלפי הלקוחות המרוצים של אפקטיבייט שהחזירו לעצמם את הזיכרון

השאירו פרטים כאן

זה לא אלצהיימר אבל עדיין מעצבן ומביך: כך תוכלו להתמודד עם בעיות זיכרון

אם נולדתם לפני 1965 ואתם חשים ירידה בזיכרון – אתם לא לבד. הנתונים מראים שמרבית האוכלוסייה שמעל גיל 55 חווה במידה כזו או אחרת בעיות זיכרון. אבל אם חשבתם שזו גזירת גורל וש"זה נורמלי לגיל", כדאי לכם להכיר את הסטארט-אפ הישראלי שכבר הוכיח לאלפים שאף פעם לא מאוחר להזיז את גלגלי המוח החלודים. מעניין אתכם? תקראו
(שנה גודל)
בעיות זיכרון גיל 50
הטיפול היעיל ביותר נגד בעיות זיכרון אמור להיות כזה שנוגע בשורש הבעיה – אימון מוחי באמצעות משחקי חשיבה

למי מאיתנו לא קורה שאנחנו שוכחים דברים. כן, גם דברים חשובים. בכלל, אנחנו בני אדם ולא מושלמים – אז מי יכול לשפוט אותנו על זה שאנחנו לא זוכרים אם נעלנו את הרכב?

מספרי טלפון, תאריכי לידה, מספרי כרטיסי אשראי, חשבון בנק וכדומה, נדמים לנו מאתגרים במיוחד לזכירה ולשליפה מהזיכרון האישי שלנו, במיוחד על רקע זה שהקידמה הטכנולוגית נועדה בדיוק בשביל להקל על חיינו, ובמקביל גם, במידה רבה, הופכות את הזיכרון האנושי שלנו למיותר ולמנוון.

אבל, ויש כאן אבל גדול, לצערנו זה לא תמיד ההסבר לבעיות זיכרון. יש מקרים שאנחנו בהחלט צריכים לבדוק את עצמנו, לשים יד על הדופק ולהיות מודעים לאפשרות שיש לנו בעיה ושאנחנו צריכים לטפל בה: האם זה מקרה של פעם בשבוע או כל יום? האם זה פוגע משמעותית בסביבה שלנו? האם כשזה קורה אנחנו מוצאים את עצמנו בסיטואציה מאוד לא נעימה שמעיקה על איכות החיים?

למעשה, הנתונים מראים שמרבית בני ה-55 ומעלה יחוו בעיות זיכרון, לצד קושי הולך וגובר לשלוף מילים שעומדות להם על קצה הלשון. עם זאת, נראה שעל אף שמדובר בנושא כאוב, עולם המדע טרם לקח את הנושא לידיים כמו מחלות אחרות, והוא יודע לתת מענה (חלקי ביותר) רק כשזה כבר מגיע לרמה של אלצהיימר, חלילה. כך, שאם אתם או קרוביכם סובלים מירידה בזיכרון אתם בטח יודעים שהסיכוי "לצאת מזה" הוא לא גבוה במיוחד ומה שהשוק מציע אלו תרופות פלסטר או כאלה שמביאים רק להאטה אך לא בולמים לחלוטין את הירידה בזיכרון.

אז מה אפשר לעשות כדי להיפטר מהצרה הזאת?

אם יש דבר אחד שניתן להסכים עליו מיד הוא העובדה שהשינויים בתזונה והתרופות הטבעיות הם לא ממש הפתרון. כן, עם כל הכבוד לאכילת אבוקדו וכל מיני כדורים טבעיים שונים ומשונים – "כבודם" במקומם מונח. הם לא באמת עוזרים.

מצד שני, אנחנו כבר יודעים שהטיפול היעיל ביותר אמור להיות כזה שנוגע בשורש הבעיה – אימון מוחי באמצעות משחקי חשיבה. כל נוירופסיכולוג שתלכו אליו ימליץ לכם על פאזל, תשבץ, סודוקו וכדומה. מחקרים קודמים העלו את המסקנה שאימון קוגניטיבי עשוי להפחית את הסיכונים לדמנציה באופן משמעותי. הרקע המדעי מבוסס על ממצאים המצביעים על כך שאימון מוחי יכול לחזק רשתות עצביות הקשורות לתפקודים קוגניטיביים וליצור רזרבה קוגניטיבית, ובכך לתמוך במניעת ירידה קוגניטיבית הנגרמת בעיקר מגיל. אנשים המאמנים ומשפרים את הקוגניציה שלהם, צפויים לחיות זמן רב יותר, לחיות באופן בריא יותר ולהיות בסיכון מופחת למחלות, נפילות ותאונות דרכים.

אבל יש בעיה. כל מי שהתנסה כבר יודע – קשה עד בלתי אפשרי להתמיד במשחקי חשיבה, תרגילים וחזרות, ועוד יותר קשה לשלב אותם עם היומיום השוחק שלנו. יותר מזה, גם אין איזושהי "תורה מסיני" איך לעשות את זה נכון.

אז האם יש פתרון לבעיות הזיכרון שכולל בתוכו אימון מוחי מוכח עם "קבלות", כזה שיסייע לנו לשפר את הזיכרון, שנהנה ממנו ושלא יעיק עלינו, שיהיה קל ולא יגרום לנו לנטוש אותו אחרי יומיים, ושגם יהיה קצר וקליל ולא ישתלט לנו על סדר היום? מסתבר שכן.

השיטה המוכחת שפותחה על ידי חוקרי מוח והחזירה לאלפי ישראלים את הזיכרון והאושר

אפקטיבייט (Effectivate) היא תוכנה חדשנית לאימון קוגניטיבי, המוכחת מחקרית ומותאמת במיוחד עבור בני 55 ומעלה. הרעיון לפיתוח תוכנת אפקטיבייט הגיע לשי גרנות, המייסד והמנכ"ל, לאחר שהתמודד עם מקרה קרוב של דמנציה במשפחתו. ההבנה שטכנולוגיה עשויה להשפיע באמת על בריאות המוח, הייתה המנוע של גרנות להקמת המיזם הזה. מכאן יצא גרנות למסע שבסופו הוא הצליח לעשות את מה שכולם נכשלו בו, ולהקים חברת סטארט-אפ שהנגישה לציבור תוכנה עם ניחוח הייטקיסטי המאפשרת לכל אחד ואחת לרכוש טכניקות וכלים מעשיים לחיזוק ולשימור הזיכרון. ניתן למצוא בה משחקי זיכרון, תרגילי זיכרון, אסטרטגיות לזכירה של שמות ולשליפה מהירה של מידע, וטיפים ליישום בחיי היומיום.

איך זה עובד? צפו בסרטון

תוכנת אפקטיבייט היא בין הבודדות בעולם שפותחה בשיתוף נוירופסיכולוגים-קלינאים, חוקרי מוח, מפתחי אינטליגנציה מלאכותית ומומחי UX, והיא המובילה בישראל בתחום האימון הקוגניטיבי שכבר סייעה לאלפי לקוחותיה ליהנות ממה שהם קוראים לו "חיים מלאים ומאושרים".

בין המפתחים של התוכנה נמנים חוקרת המוח ד"ר מור נחום, מומחית בפיתוח טכנולוגיות אימון מוחי, חוקרת בתחום הנוירו-תרפיה; פרופ' למדעי המחשב שרית קראוס, ראש המעבדה לחקר מערכות אינטליגנטיות באוניברסיטת בר אילן; נוירופסיכולוג קליני ד"ר גיל סוזין, פסיכולוג שיקומי מומחה המטפל בשיקום בעיות זיכרון; והסופר ערן כץ, שיאן גינס בתחום הזיכרון ומחבר רב המכר "סוד הזיכרון המצוין".

התוכנה לומדת את המשתמש ומתאימה את האימון אישית למתאמן, עם דגש מיוחד על התפקודים הקוגניטיביים היורדים באופן מהותי עם הגיל. תוכנת האימון הקוגניטיבי היא היחידה שמשתמשת בשני היבטים משלימים: שיקום יכולות קוגניטיביות ופיצוי על ירידה קוגניטיבית. בנוסף, בתוכנת אפקטיבייט האימון מלווה בסרטוני העשרה בתחום הקוגניציה וטיפים לשיפור הזיכרון.

הפתרון של Effectivate כולל מוצר לשימוש אישי (wellness), המיועד לאוכלוסייה בריאה ועצמאית המעוניינת בשימור הזיכרון, בדומה לשימור יכולות הגוף באמצעות ספורט. במוצר זה הלקוח מתאמן באופן עצמאי על מחשב, טאבלט או טלפון, כ-15 דקות, שלוש פעמים בשבוע. התרגילים באפליקציה אדפטיביים ומתאימים את עצמם ליכולותיהם של המשתמשים השונים להשגת יעילות מירבית.

פרוטוקול האימון של אפקטיבייט משלב שני מנגנונים: עבודה על תשתיות הזיכרון (bottom up) לצד לימוד טכניקות ואסטרטגיות זיכרון (top down). שילוב זה נעשה בצורה מודרכת המלווה בסרטוני העשרה המציגים את עולם הקוגניציה ומציעים טיפים לשיפור הזיכרון. פרוטוקול זה מאפשר טיפול מקיף עם ליווי והדרכה.

כדי להשתמש בתוכנה אין צורך בידע מיוחד, נדרשת רק יכולת הפעלה ושימוש בסיסית במחשב, בטלפון נייד חכם או בטאבלט. כל אחד יכול להתאמן בשעות הנוחות לו ובמקום הנוח לו ביותר.

לסיכום: אל תגידו "זה נורמלי לגיל". זה לא נורמלי לשום גיל. אם התפקוד שלכם או של קרוביכם בנסיגה, זה סימן שנדרש טיפול – ואפשר וצריך לטפל בבעיות זיכרון. כל שנדרש הוא 15 דקות, 3 פעמים בשבוע, ואיכות החיים שלכם פשוט תעלה. תבדקו עכשיו, אל תחכו. בהצלחה!

הצטרפו לאלפי הישראלים שהחזירו לעצמם את הזיכרון והאושר עם אפקטיבייט

השאירו פרטים כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן