×

לפרטים ולמידע נוסף על לימודי תואר ראשון בחינוך

חושבים על תואר בחינוך? כך תבחרו את המוסד האקדמי שיעניק לכם אותו

למי שרואים עצמם עומדים בפני כיתה ומשתלבים בהובלת שינוי חברתי, לימודי חינוך הם הצעד הראשון לעבר הגשמת המטרה הזו. כך תבחרו את המוסד שימנע מכם את ההלם הראשוני שבמפגש עם כיתה ויפתח בפניכם אפשרויות תעסוקה מגוונות
(שנה גודל)
איפה ללמוד תואר ראשון בחינוך
מורה ביסודי. נתוני המועצה להשכלה גבוהה מראים כי תואר ראשון בחינוך נמצא במקום השלישי ברשימת התארים המבוקשים, מעל מנהל עסקים ומדעי המחשב

הינה משהו שלא ידעתם: למרות מה שאתם שומעים בחדשות על "התרסקות" של מקצועות החינוך, המציאות פשוט מראה אחרת. מדוח המועצה להשכלה גבוהה לשנת 2022 עולה, כי ברשימת התארים הנחשקים ביותר מככב במקום השלישי והמכובד חינוך והוראה, כאשר 15% מכלל הסטודנטים מעדיפים תואר זה על פני מנהל עסקים ומדעי המחשב. עוד עולה מהנתונים, כי בעשור האחרון עלה הביקוש ללימודי הוראה וחינוך ב-40%.

האטרקטיביות של תואר ראשון בחינוך נובעת מכמה גורמים. מדובר במקצוע יציב שמספק ביטחון תעסוקתי. נוסף על כך, זהו מקצוע שהחופשות בו מותאמות לחופשות הילדים ולכן הוא מתאים במיוחד לבעלי משפחות. עם זאת, נשות ואנשי החינוך מעידים כי הסיבה המרכזית לבחירתם בחינוך נובעת מהרצון לייצר שינוי במערכת. אלו הם האנשים שמגיעים לתחום עם מוטיבציה גבוהה ועם שאיפה לחולל בו שינוי ולהשפיע על דור העתיד.

אבל יש בעיה. ממחקר מטעם משרד החינוך עולה נתון מדאיג, שסטודנטים לעתיד לרוב אינם מודעים אליו, ולפיו כ-30% מהמורים המתחילים נושרים מהמערכת. זהו נתון משמעותי שנובע ממכלול סיבות שאחת העיקריות שבהן היא הפער בין הציפיות למציאות. והמציאות היא שצריך להתרגל לחוויה היומיומית בבית הספר, דבר שלא ניתן לדעת במה הוא כרוך תוך כדי הלימודים.

אם כך, כיצד המוסד האקדמי האידאלי אמור להיראות?

מטבע הדברים (כמו בכל תחום), יש פער משמעותי בין החיים לבין התיאוריה, וכל בוגר תואר ראשון בחינוך יעיד על כך שהמציאות הבית-ספרית היומיומית אינה דבר שאפשר לדמיין תוך כדי הלימודים. לכן, המוסד האקדמי שתבחרו חייב לאפשר התנסות מעשית בהוראה בין כותלי בית הספר או הגן כבר מהשנה הראשונה ללימודים. 

דבר חשוב נוסף שצריך לבדוק הוא המוניטין של המוסד ועד כמה ערך מוסף יש לו, כך שסיום הלימודים בו יוכל לתרום לכם בעת חיפוש העבודה במערכת החינוך. האם יש מוסד כזה? מסתבר שכן.

הכירו את המוסד האקדמי שחינך דורות של מורות ומורים

בישראל, בכל פעם שמדברים על תואר ראשון בחינוך אי אפשר שלא לציין את מכללת לוינסקי לחינוך, כיום המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט. המכללה נוסדה בשנת 1912 ונחשבת לאחת המכללות הוותיקות והמובילות בארץ בתחום החינוך, והראשונה שבה הכשרת המורים נעשתה בעברית. לאחרונה היא התאחדה עם המכללה האקדמית בווינגייט למוסד שנקרא כיום המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, שבו לומדים יותר מאלף סטודנטים במגוון רחב של מסלולי לימוד לתואר ראשון בחינוך והוראה, לתואר שני, ובלימודי תעודה ופיתוח מקצועי.

מעוניינים בפרטים נוספים? בואו ליום הפתוח בקמפוס לוינסקי ב-2.4 ב-16:00

במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט שמים דגש רב על שילוב נכון במערכת החינוך ומבצעים אותו בהדרגה. בתחילה הסטודנטית עוסקת בהוראה של תלמיד אחד או של קבוצות קטנות מאוד. לאחר מכן, במקביל להתקדמות בשנות הלימודים, היא מלמדת בקבוצות גדולות יותר. בצורה זו המורה לעתיד מכירה היטב את החיים בכיתה ובבית הספר, מתנסה במפגשים עם תלמידים מאוכלוסיות שונות ועם הוריהם, וחווה את ההתמודדות עם הקשיים מחד, ואת רגעי הסיפוק וההצלחה מאידך.

סטודנטים בלוינסקי-וינגייט. שיעור ההשתלבות בהוראה של בוגרי הקמפוס הוא בין הגבוהים בשוק העבודה

ההשתלבות ההדרגתית הזו עונה על שני אתגרים מרכזיים הניצבים בפני הסטודנטית לחינוך: יכולת להשתלב מבחינה מנטלית בעולם המעשה, וחשוב לא פחות – יכולת למצוא משרה במערכת החינוך.  ללוינסקי-וינגייט מערכות קשרים ושותפויות נרחבות עם עיריות שונות ועם בתי ספר רבים, מה שמעניק לסטודנטיות את הניסיון המעשי הטוב ביותר ובמקרים רבים גם אופק עתידי להמשך השתלבותן כמורות מן המניין באותה מסגרת חינוך שבה הן התנסו בהוראה בזמן לימודיהן. נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוכיחים ששיעור ההשתלבות בהוראה של בוגרי קמפוס לוינסקי של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט הוא בין הגבוהים בשוק העבודה.

נוסף על כך, היקף הלימודים במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט גמיש, והוא כולל מסלולי לימוד המאפשרים לסטודנטים לשלב אותם בקלות יחסית עם עבודה.

המסלול שיעיף לכן את הקריירה החינוכית ללא גבולות …

ללוינסקי-וינגייט תוכניות לימוד רבות. עם זאת, נדמה שהמפורסמת שבהן היא תוכנית המצוינות רג"ב (ראש גדול בהוראה), המכשירה סטודנטים מצטיינים עם נתונים גבוהים ומוטיבציה להיות הדור הבא של המנהיגים הפדגוגיים המובילים. התוכנית מציעה מסלול מואץ לתואר ראשון בחינוך והוראה (B.Ed.)  ותעודת הוראה, בתוך שלוש שנים במקום בארבע. המתקבלים לתוכנית יזכו לפטור מלא משכר הלימוד תמורת התחייבות לעבודה שנה תמורת שנה. נוסף על כך, הסטודנטים במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט יכולים להיות זכאים לקבלת מלגת מעורבות חברתית בסך 5,000 ₪ תמורת שעות מעורבות בקהילה.

מעוניינים בפרטים נוספים? בואו ליום הפתוח בקמפוס לוינסקי ב-2.4 ב-16:00

לסיכום, אם התלבטתם איפה ללמוד חינוך, כעת אתם יודעים שבמרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט אתם מקבלים כל מה שחשוב לכם –הכשרה מעשית וגם אופציה תעסוקתית להשתלבות מהירה במערכת החינוך.  אז קדימה, שריינו את מקומכם. 

לימודים במרכז האקדמי לוינסקי וינגייט - גם הכשרה, גם משמעות וגם קריירה מתגמלת

השאירו פרטיכם כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן