"הילדים שלי קצת מקנאים בי, הם אמרו לי שהלוואי עליהם לחיות בתנאים כאלו. והם לא היחידים: אין אורח שמגיע אליי ולא אומר 'וואו' לפחות פעמיים – כשהוא רואה את הבריכה ואת הלובי". את הדברים האלו אמרה לנו עדנה מבית הדיור המוגן 'עד 120'.
מתברר שלילדים, ולאורחים של עדנה יש מספר סיבות טובות לקנא. כבר לא מדובר רק על הפאר של בתי הדיור המוגן שכוללים בריכה, חדרי טיפולים, מסעדות, אולמות מופעים וכמובן לובי מפואר, אלא הרבה יותר מזה.
מתברר כי בתי הדיור המוגן הפכו לבעלי השפעה קריטית בתחום הכי חשוב לכולנו: הבריאות. איך זה קורה? במשפט אחד – קהילה חברתית מגובשת של "הגמלאים החדשים".
אבל האם באמת אפשר ליצור קהילה וחברים חדשים כשאתה כבר בגיל השלישי? ברשת הדיור המוגן 'עד 120' משוכנעים שזה בהחלט אפשרי.
לדבריהם, "חלק גדול מהציבור לא יודע שמדובר בקהילה תוססת שעושה את החיים הרבה יותר טובים בכל מובן, גם הפיזי וגם הנפשי ומאריכה את תוחלת החיים באופן משמעותי".
"מבחינה חברתית אני ובעלי השתדרגנו", אומרת אתי (76) שעברה עם בעלה לבית 'עד 120'. "אנחנו מעט חודשים פה, אבל כבר התחברנו לכמה זוגות נוספים. אנחנו יושבים איתם כל יום אחרי ארוחת הערב לקפה ועוגה, מדברים ומתעדכנים. זה נעים להיות מוקפים באנשים".
דייר אחר מסביר כי "ההרגשה שלי כאן טובה. יש תעסוקה מבוקר ועד ערב, והצוות מורכב מאנשים איכותיים וטובי לב. בבוקר הראשון שלי כאן עמדתי מול הראי ואמרתי לעצמי: איזה כיף, אני בבית".
כעת, לרגל המצב, יצאו בבתי הדיור המוגן 'עד 120' בהצעה ייחודית שנועדה להחזיר לקהילה: 6 חודשי ניסיון – לכולם. רוצים להבין במה מדובר? השאירו פרטים: