×

לפרטים ולמידע נוסף השאירו פרטיכם:

לקום כל בוקר ולעשות כסף מספורט שאתם אוהבים? טרנד הלימודים של 2024 נחשף

למעלה מ-20 אלף מהסטודנטים בכל שנה בטוחים שמנהל עסקים כללי הוא התואר הנחשק והרלוונטי. אבל הם לא יודעים ש-80% מבוגרי התואר בכלל לא מועסקים בתואר שהם למדו. האם יש תואר אחר, גם מנהל עסקים אבל ספציפי יותר – שתורם להם הרבה יותר ומוציא אותם עם יותר אפשרויות? מצאנו את התשובה דווקא במכללת "לוינסקי-וינגייט"
(שנה גודל)
80% מבוגרי מנהל עסקים לא עובדים במה שהם למדו

החלטתם כבר שאתם הולכים ללמוד מנהל עסקים. תכלס, יש בצעד הזה הרבה הגיון. השנה הגיע מספר הלומדים לתואר ראשון במנהל עסקים לשיא של 23 אלף (כ-11% בשנה אקדמית), והיד עוד נטויה. זאת עובדה שאין עליה עוררין. למעשה, מדובר בתואר כל כך פופולרי שהוא נמצא במקום השלישי ברשימת התארים המבוקשים.

אבל יש בעיה. רוב מובהק מבוגרי מנהל עסקים פשוט לא מועסקים באותו התחום שהם למדו. ובואו, הם השקיעו את הנשמה שלהם כשלוש עד ארבע שנות לימוד אקדמיות – מאות אלפי שעות, מאות ימים – כדי לקבל B.A, ולא כולל סמסטרים חוזרים כדי להשלים חובות אקדמאיות שהם לא צלחו. אז מה הם עושים בסוף? נהיים מלצרים או עובדי בנק. אז אם אלו אופציות שפחות באות בחשבון מבחינתכם, במוקדם או במאוחר תגלו ששרפתם כמה שנים טובות על תואר שלא תורם לכם בכלום.

בשורה התחתונה, מומחים רבים, כמו מנהלת התוכן והמחקר ב-AllJobs, עינב בוימפלד, מודים כי תואר במנהל עסקים כללי הוא לא מדי רלוונטי לשוק העבודה. "מדובר בטייטל מאוד מרשים, אבל מה עושים איתו ביום שאחרי?", אמרה בראיון ל-ynet ב-2018. זאת ועוד, התשואה הכספית (מבחינת שכר שנתי) שבעלי תואר במנהל עסקים מקבלים היא 40% בלבד.

הבנתי שמנהל עסקים "כללי" פחות תורם לי, אז מה כן שווה לי ללמוד?

לפני שננסה לענות על השאלה מה "שווה" לכם ללמוד, בואו נתעכב רגע על הקווים המנחים שאמורים לעמוד לנגד עיניכם כשאתם חושבים להשקיע 4 שנים בתואר מסוים.

כיתת לימוד אוניברסיטאית
כיתת לימוד אוניברסיטאית. הלימודים שאתם מחפשים הם כאלה שיכולים לקדם את יכולות היוזמה והניהול שלכם, ולתת לכם כלים לכבוש את העולם כשכירים או כעצמאים

מעבר לרצון ללמוד תחום שצליל השם שלו לבד כבר נשמע מבטיח, מה שבאמת אתם מחפשים אלו לימודים שיכשירו אתכם לקדם את יכולות היוזמה והניהול שלכם, ולתת לכם כלים לכבוש את העולם כשכירים או כעצמאים. לכן, מנהל עסקים אמור לכאורה להיות מעולה. הבעיה היא שהתואר בתצורתו הנוכחית הוא כללי מדי, ולכן צריך מנהל עסקים "עם זווית" שיאפשר לכם להתמחות בתחום, לגדול ולצמוח, ולממש את הפוטנציאל שלכם.

מה שבשורה התחתונה אנחנו אומרים לכם שאתם מוכרחים למצוא איזושהי קורלציה בין הלימודים לעבודה. כלומר, לימודים שייתנו לכם עבודה ממש, ולא עוד שורה בקו"ח, כמו שהמנהלת ב-AllJobs מתארת. לימודים כאלה, מן הסתם, יוכלו לספק לכם עבודה שתגרום לכם להרגיש שאתם מסוגלים להגיע מהר לתפקידים בכירים.

מנהל עסקים עם התמחות – זה לא רק העתיד, זה ההווה

לצד התואר המוכר במנהל עסקים כללי, יש תואר אחר, גם הוא במנהל עסקים, שהוא ספציפי יותר ומחדד את ההתמחות שלכם בדיוק באותו עולם שאתם הולכים לעבוד בו. לתואר הזה קוראים מנהל עסקים בתחום הספורט, ושווה שתכירו אותו.

לפני שנדבר על התואר, שווה שנתעכב רגע על עולם הספורט בישראל ולמה כדאי להיות חלק ממנו. אם יש תחום בישראל שאפשר להגדיר אותו כמשגשג ועתיר תקציבים זהו הספורט. בלי לדבר על כמה המגזר הפרטי משקיע בו, המדינה עצמה רואה בענף הספורט נכס אסטרטגי ומטפחת אותו בהתמדה בכמיליארד שקל כל שנה – סכום שעולה מדי שנתיים. כך למשל, בשנת 2020 עמד תקציב הביצוע של מנהל הספורט על 933 מיליון שקל, ואילו ב-2021 הוא עלה למעל מיליארד שקל.

מנהל בספורט
מנהל בתחום הספורט. במנהל עסקים ספציפי התואר הוא מאוד פרקטי ורלוונטי לקריירה

למה אנחנו מספרים לכם את זה? כי אין ספק ש"זכותכם" ללמוד מנהל עסקים כללי ו"להתברבש" כמה שנים עד שתבינו איך זה עובד ואיך אתם עושים עסקים, ובדרך גם להפסיד כסף – כי בביזנס בסוף זה חוכמת רחוב ולא מתחם סטרילי מקצועי. אבל מה אם היו אומרים לכם שאתם יכולים ללמוד מנהל עסקים ספציפי מאוד, ועוד בספורט?

אבל איך בדיוק תואר במנהל עסקים בספורט יתרום לקריירה שלי?

קודם כל, עצם העובדה שהתואר שאתם לומדים הוא לא "כללי" בהגדרה, זה כבר יותר טוב. כי באמת, 80% מבוגרי תואר ראשון במנהל עסקים בכלל לא עוסקים במה שהם למדו. הם בסוף נהיים אנשי פרסום, מנהלי גיוס, מנהלי לקוחות – ועוד שורה של תחומים שגם בלי התואר הספציפי הזה הם היו מקבלים אותם.

במנהל עסקים בספורט, לעומת זאת, התואר הוא מאוד רלוונטי לקריירה. יתרה מזאת, אם תלמדו למשל במכללה האקדמית בוינגייט – שהתאחדה עם מכללת לוינסקי ונקראת "המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט" – מגמת הניהול בספורט כוללת לדעתנו קורסים מעניינים בתחום השיווק ויחסי הציבור, בניית תקציבים והבנת מגמות כלכליות בתחום הספורט, משפט ואתיקה, מבנה מערכת הספורט הגלובלית ועוד. המגמה הזו כוללת קונספט מאוד מעניין, והסטאז' שתקבלו ייתן לכם אופציה לעבוד בכמה מקומות – בשונה משאר התארים ולרבות מנהל עסקים כללי.

מעוניינים בפרטים נוספים? בואו ליום הפתוח ב-2.4 ב-16:00 בקמפוס וינגייט 

הלימודים בלוינסקי-וינגייט גם יקנו לכם ראייה רב ממדית, הכוללת שילוב של דעת-גוף-נפש – כתפיסת חיים חדשה. "אנחנו מחברים מורים ותלמידים לתפיסת עולם חדשה, ומקנים להם כלים פרקטיים למימושה, באמצעות כלים חדשים ומיומנויות נרחבות, ומייצרים מכנה משותף פשוט ואנושי", אומרים בלוינסקי-וינגייט. "אנחנו מחברים מחדש את ההורים והציבור הישראלי, למורים עתירי האיכויות והיכולות שאנחנו מכשירים ויוצרים גשר בין דעת, גוף ונפש".

מגמות כלכליות בספורט זה נחמד, אבל עם מה אני יוצא?

במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, בוגרי המגמה משתלבים בתפקידי ניהול באיגודי הספורט התחרותי השונים, בהתאחדות הספורט לבתי הספר המארגנת את ליגות העל לבתי ספר ואת ארועי הספורט ברמה הארצית; במערכות הספורט התחרותי- הישגי, בחברות פרטיות להפקת אירועי ספורט, בהתאחדות לכדורגל, באיגוד הטניס, בניהול מועדוני בריאות וכושר ועוד מקומות רבים.

זאת ועוד, במנהל עסקים בתחום הספורט אתם יכולים להגיע מהר לתפקידים בכירים, למשכורות גבוהות מהממוצע (16,550 שקל), וגם אם תחליטו יום אחד לעבור לתחום אחר שהוא אינו ספורט, אתם מסודרים. 

מעוניינים בפרטים נוספים? בואו ליום הפתוח ב-2.4 ב-16:00 בקמפוס וינגייט 

לסיכום: אם אתם חושבים ללמוד מנהל עסקים, אל תלכו על תואר כללי שדווקא יצמצם לכם את אפשרויות התעסוקה, אלא על מנהל עסקים ספציפי בתחום הספורט שיהיה מאוד רלוונטי לקריירה מצליחה, קומפטי, ויניב לכם תשואה יפה בשכר. בלימודים בלוינסקי-וינגייט גם תקבלו מכינה במימון מלא של המדינה.  אז קדימה, שריינו את מקומכם.

מעוניינים לקום כל בוקר לעבודה שאתם אוהבים בתחום הספורט?

השאירו פרטים:

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן