כשראיון נהיה דייט – קווים לדמותו של עולם העבודה המודרני

שוק העבודה הפך לזירת היכרויות! מועמדים ומעסיקים "מחליקים ימינה" זה על זה, מנהלים בוחנים עשרות מועמדים בבת אחת, וטכנולוגיות דייטינג משפיעות על אופן גיוס עובדים.
(שנה גודל)
ראיון עבודה
ראיון עבודה. בדומה לדייט, גם בשוק העבודה בוחנים מראה, אינטראקציה, רושם ראשוני, ושניהם מרגשים עד מלחיצים

ראיונות והיכרויות – קווי דמיון

להיכרויות וראיונות תמיד היו קווי דמיון, אבל מגפת הקורונה והמחסור בכוח אדם העצימו את תהליך הגיוס באינטרנט והפכו את השניים לדומים יותר. גיוס מקוון מאפשר למעסיקים לחזר באגרסיביות אחרי מועמדים, שמצדם מקיימים 5-10 ראיונות בשבוע וזוכים להצעות מפתות ולתנאים מופלגים.

זה אולי נשמע לא תקין, אבל מסתבר שחוויית הטינדר ניתנת להעברה גם לעולם העבודה. ההמתנה והציפייה למפגש עם בן או בת זוג פוטנציאליים דומים מאוד לראיון עבודה. בשני המקרים בוחנים מראה, אינטראקציה, רושם ראשוני – ובשניהם הפרפרים חוגגים בבטן.

בשני המקרים מנחה המחשבה שאם הכל השתבש והיה נורא, זה יגמר בתוך שעה ולא צריך יהיה לפגוש האחד את השני יותר לעולם.

מיומנויות הטינדר עוברות גם לשוק התעסוקה

אנשים המורגלים באפליקציות היכרויות מדווחים כי בהגיעם לראיונות עבודה מקוונים הם מרגישים כי יש להם יכולת לזהות במהירות מה ייצא מראיון העבודה: האם הוא יצליח או לא והאם יש הזדמנות תעסוקתית. מסתבר שנוכחות באפליקציות שונות של היכרויות הם הכנה ממש טובה לראיונות עבודה.

אנשים שהשתמשו באפליקציות גריינדר וטינדר חשים שהאפליקציות הללו אימנו אותם לסמוך על האינטואיציות שלהם ולהיות אסרטיביים יותר בעת הצורך. בדייטים קל להם יותר לזהות שזה לא הולך לשום מקום או שיש כאן פוטנציאל ומיישמים את המיומנויות הללו גם בראיונות עבודה.

לומדים לזהות סימנים שונים וקווים אדומים; ולשאול את השאלות הנכונות, בעיקר כשמרגישים שלא סומכים על מה שקורה ועל התשובות שמקבלים.

אפליקציית טינדר
טינדר. אנשים המורגלים בשימוש באפליקציוצ היכרויות יידעו לזהות האן הראיון יצא טוב

אנשי מקצוע מתחום הטיפול מסכימים כי מיומנויות למציאת בן זוג רלוונטיות גם לשוק העבודה. בדיקת אנשים אחרים מחייבת הבחנה בין מה שאומרים לבין מה שעושים. תהליך זה דורש מודעות לערכים שלך וליכולת שלך לקבוע אם הם עולים בקנה אחד עם זה שעומד מולך. האם קיימת התאמה מנטאלית ותרבותית.

בכל מקרה, כדי לצלוח היטב ראיונות עבודה מומלץ לתזמן את שיחות הזום לזמן לא ארוך, כדי לקלוט בזריזות מי העומד מולך. אם זה לא מתאים, לא להאריך את המפגש. אחרי הכל, כולנו בני אדם וצריך "לסגור" יפה.

ראיון עבודה הוא כמו דייט

ראיון עבודה הוא כמו פגישה עיוורת. פעם ראשונה שיש אינטראקציה ויזואלית בין המראיין למתראיין, גם אם היא מקוונת. שני אנשים זרים רואים זה את זה לראשונה, שואלים שאלות, מנהלים שיחה, מתרשמים ובודקים האם הם מעוניינים להמשיך את הקשר ביניהם או לא. על פי הפגישה, ראיון העבודה, יוכרע אם הרומן יימשך או לא.

כמו לפני דייט, גם לפני ראיון עבודה יש להתכונן. להקפיד על הופעה מכובדת, להקרין חביבות גם אם הראיון נפל בדיוק ביום ממש רע, ולחשוב מראש על השאלות שייתכן וישאלו.

לתיאום הגעה יש למלא את הפרטים הבאים:

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן