בוא נתחיל מהסוף – קשה להישאר מתחת לרדאר אחרי אקזיט כמו זה שעשיתם במגדל המשרדים סקאי טאוור תל אביב וטסלה?
"אין ספק שהאקזיט המכובד שעשינו בסקאי טאואר חשף אותנו מאוד לשוק ההשקעות האלטרנטיביות ועמעם את הדיסקרטיות שנהנו ממנה עד היום" מספר דן פנחסי, לשעבר מנכ"ל 'הפניקס פנסיה', מנכ"ל 'כלל פנסיה וגמל' ומנכ"ל 'דש גמל ופנסיה'.
"במקרה של חתימת חוזה השכירות עם טסלה ל-10 שנים שהקפיצה את השווי לכדי 21 מיליון דולר לפי שמאות הבנק (עליית ערך של למעלה מ-100%) ובהחזר של כ-250% על ההון העצמי שהושקע בפרויקט, אני רק יכול לומר שלמדנו על בשרנו שנדל"ן מסחרי דורש התמחות גדולה וסבלנות עד מיצוי פוטנציאל ההשבחה. שילמנו מכיסנו, מבלי לערב את המשקיעים, את עלויות המימון לאורך שלוש שנים וייצרנו השבחה גדולה בערך הנכס הרבה בזכות הקרדיט שיש לחברת טסלה, שמצאה מקום גדול בו ייפתח מרכז מכירות שישרת את החוף המזרחי", פנחסי מוסיף.
לצד פנחסי ניצבים כמה מהשמות הגדולים ביותר בתחום הבנקאות והפיננסים, בהם איל יוניאן, מנהל תחום בנקאות להשקעות, ומי שכיהן במשך שנים רבות כמשנה למנכ"ל התעשייה והאווירית וכסמנכ"ל הכספים שלה, וכן מנכ"ל עיריית כפר סבא. בראש הנבחרת עומד איש העסקים קובי אברהמי, המייסד המנכ"ל והבעלים, ובעל הסמכה בינלאומית לתכנון פיננסי (CFP) מטעם המועצה הבינלאומית FPSB. אברהמי משמש כבעלים של קבוצת חברות בתחומי הביטוח פיננסים והנדל"ן, ובעל מוניטין מיוחד בשוק ההון.
מה לדעתך הופך דווקא אתכם ליקירי ליבם של העשירון העליון?
"הניסיון המוכח והקשרים שלנו בתחום, חד משמעית" אומר בגילוי לב פנחסי. "מכשיר השקעה כזה דורש חיבור נכון גם עם הבנקים, גם עם שותף מקומי ומקצועי אשר משקיע כספים יחד אתנו בכל השקעה, וכמובן עם מנגנוני בטוחות הנדרשים בכל עסקה. אנחנו משקיעים הון עצמי שלנו בכל פרויקט, דבר נדיר כשלעצמו מול כל האלטרנטיבות בשוק, ומעורבים באופן אקטיבי ביותר בניהול השוטף. בנוסף אנחנו פועלים בשקיפות מלאה מול המשקיעים, ומבצעים בדיקות נאותות קפדניות ביותר טרם סגירת כל עסקה".
אילו מכשירי הגנה פיתחתם כדי לשמור על הכסף של המשקיעים שלכם?
"אנחנו דואגים תמיד לגבות את עצמנו בבטוחות, בשעבודים, לדרוש קדימות בהחזר ההשקעה על פני משקיעים אחרים. מעבר לזה, יש לנו גם בטוחות חזקות כמו שטר משכנתה, שיעבוד חברת הנכס וערבות אישית".
כשמדובר על השקעה סולידית כפי שאתה מתאר, מה התשואה הצפויה למשקיעים?
"אנחנו בקבוצה מאוד מאוד שמרנים. בהשקעות שלנו בנדל"ן כמכשיר להכנסה פסיבית, יש יתרון מהותי מאוד מרכזי והוא חלוקת תשואות שוטפות למשקיעים – תשואה הנגזרת מדמי השכירות בנכסי הבסיס. המשקיעים יודעים בדיוק מתי מועדי החלוקות וטווח ההשקעה הצפוי. בנוסף, המשקיעים זכאים להשתתפות באפסייד בעת היציאה מההשקעה. בארץ נקבל בעיקרון תשואות שנעות בין 6.5% ל-7% לפני עליית מחיר הנכס, כשהתשואות בארה"ב יכולות להגיע לבין 8.5% ל-10% לפני עליית ערך הנכס. לעולם וללא יוצא מן הכלל, השיקול המרכזי בהשקעה שלנו הוא מחיר אטרקטיבי באזורים אטרקטיביים עם ביקושים גבוהים.
"משנת 2013 היקף ההשקעות של 'אופק' חצה את רף מיליארד השקלים הפזורים בארץ ובחו"ל, בין השאר בפלורידה, נאשוויל טנסי, לוס אנג'לס, אטלנטה וקונטיקט".
רגע לפני שאנחנו נפרדים, איך זה שרק עכשיו אנחנו שומעים עליכם תקשורתית בפעם הראשונה?
"זה נכון שכבר יותר מעשור אנחנו עובדים בשקט יחסי, המשקיעים תמיד מגיעים אלינו מאותה קליקה מצומצמת, תמיד באופן יזום ותמיד מפה לאוזן. אבל לאחרונה קיבלנו החלטה כל חברי 'אופק', לפתוח את הדלת שלנו לעוד פרופילים של משקיעים.
החדשות הטובות הן כפולות: פעם אחת אנחנו מאפשרים כניסה למשקיעים חדשים, ופעם שניה זה מתאפשר באמצעות רף כניסה שאיננו בשמיים – 100 אלף דולר".