מחקרים: העבודה מרחוק יעילה יותר

בעקבות הקורונה שינה עולם התעסוקה את פניו. חובת הסגר אילצה את כולם לעבוד מהבית והרבה ראו כי טוב – והתמכרו. האם זה בהכרח טוב?
(שנה גודל)
עבוגה מרחוק
עבודה מהבית. באופן מפתיע ובלי להתכוון, העבודה מרחוק הוכיחה את עצמה כיעילה ותכליתית הרבה מעל המצופה

עובדים רבים גילו את המותרות שאף חברה לא הצליחה להציע להם. שקט ושלווה. בעקבות העבודה מרחוק הם שמו לב  שהם כעת רגישים הרבה יותר להפרעות, מבינים שאפשר גם אחרת וכשהם משווים זאת לעבודה לפני הקורונה הם מגלים כי היו הרבה פחות יעילים. מקום העבודה, הם פתאום הבינו, הוא לא תמיד המקום האידיאלי לעבודה.

"גיליתי פתאום שרוב היום שלי במשרד מתבזבז על  מטלות שכלל לא קשורות לתפקיד שלי" אומרת ג'ניפר צ'וי, מנהלת כספים ותפעול בעמותה לאמנויות בניו-יורק. במקום לעסוק בתחומי אחריותה, היא מוצאת עצמה מטפלת בנושאי תחזוקה, טכנולוגיה ומשאבי אנוש. 

על-פי מחקר שנעשה בשנת 2017, והתפרסם ב-American Economic Review, נמצא כי ההפרעות שחווים עובדים במשרד אינן מתחלקת באופן שווה בין נשים לגברים ונשים חוות יותר הסחות דעת מגברים. פונים אליהן יותר לגבי מטלות חברתיות שונות, למשל, לארגן הרמת כוסית או מסיבה לאחד העובדים והן גם נוטות להתנדב לכך יותר מגברים. 76% מהנשים הסכימו לקחת על עצמן מטלות שאינן קשורות באופן ישיר לעבודתן, לעומת 50% מהגברים.

מה שברור הוא שגם גברים וגם נשים, לא יידרשו לכך אם הם יעבדו מהבית. מחקר שנערך בסטנפורד על סוכנות נסיעות המעסיקה 16,000 איש מצא שעובדים במוקד הטלפוני של החברה שעבדו מרחוק היו פרודוקטיביים ב-13% מעמיתיהם שעבדו מהחברה עצמה.  

מחקר אחר, שנערך על 1,600 מתכנתים מצא שהפרודוקטיביות בכתיבת קודים של אלו שעבדו מרחוק עלתה ב-8% לעומת ההספק שלהם כשעבדו באופן מלא מהמשרד.

עבודה מרחוק יעילה
מתחם WeWork בסינגפור. ההפרעות שחווים עובדים במשרד אינן מתחלקת באופן שווה בין נשים לגברים ונשים חוות יותר הסחות דעת מגברים

הכוח חוזר לידי העובדים

אדם גרנט, פסיכולוג ארגוני בבית הספר וורטון באוניברסיטת פנסילבניה אומר כי בעקבות הקורונה אנשים השתחררו מהתפיסה שרצון בשקט הוא חוסר כבוד ושניתן להתנתק מהסחות דעת ומרעשי רקע מחרישי אוזניים. עוד מוסיף גרנט ואומר שההנחה כי יצירתיות חייבת להיעשות דרך סיעור מוחות היא מוטעית. לטענתו יש להם הר של ראיות המוכיחות כי אם נותנים לאנשים ליצור לבד, לא רק שמקבלים יותר רעיונות, אלא שהם גם הרבה יותר טובים. 

העבודה מרחוק שהביאה איתה הקורונה עזרה עם הזמן לעובדים לדעת מה לדרוש כדי שהפרודוקטיביות שלהם תהיה אופטימלית. ג'ושוע זרקל, מנהל השיווק של חברת אסנה אומר כי חברה הגדירה מתחמי עבודה פרטיים עם מבודדי רעש. אם קודם כל אחד היה מכניס את הראש לשאול איזו שאל או לבקש בקשה, כעת הרבה יותר מכבדים את הפרטיות של כל עובד. 

היכולת לומר "ככה אני צריך וזה מה שאני רוצה כדי לעשות את העבודה שלי בצורה הטובה ביותר" נובעת מהתנסות של עבודה מרחוק, במרחבים שלאו דווקא היו מיועדים מלכתחילה לעבודה. 

בסופו של דבר מדובר בשפה חדשה. אם קודם ברירת המחדל הייתה לקום בבוקר וללכת למשרד, לעשות מה שצריך ועוד מלא דברים אחרים, לא תמיד בתנאים הכי טובים, הרי שכעת העובדים יודעים הרבה יותר טוב מה מתאים. 

באופן מפתיע ובלי להתכוון, העבודה מרחוק הוכיחה את עצמה כיעילה ותכליתית הרבה מעל המצופה. לפני שכולנו נכנסו לסגר אף אחד לא חשב על האופציה הזו ואילו היום זו נראית כאופציה מעולה שרבים מעדיפים אותה על-פני חזרה לסגנון העבודה טרום-קורונה. וגם אם חברות מנסות לשחזר את תנאי הבית במשרדיהם, זה לא תמיד מגיע לאותן איכויות. 

ותמיד אפשר למצוא למשרדים שימוש. אפשר לעשות שם למשל מסיבות גיבוש לעובדים פעם בכמה זמן ולשנות את ייעודם המקורי.

לתיאום הגעה יש למלא את הפרטים הבאים:

השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם תוך זמן קצר לקביעת אבחון וסריקה ממוחשבת ללא עלות!

דילוג לתוכן