צביעת קיר בבית
בואו נודה על האמת – שגרה יכולה להיות טובה בסך הכול אבל אם לא שוברים אותה מדי פעם, היא ממצה את עצמה מהר מאוד. זה מה שמניע אותנו בין היתר להחליף את הרכב, לקפוץ לסופ"שים קצרים בחו"ל ואפילו לרענן את התספורת.
אבל מה קורה כשהשעמום והמיצוי תוקפים אותנו בבית? כשאנחנו נכנסים הביתה וחשים שחסר משהו?
טוויסט בעיצוב שיעשה לנו שמח בלב ובעין?
מתברר שבשביל לקבל את אפקט ה"וואו" בכניסה לחדר או לסלון וליצור אשליה אופטית של חלל שהוא הרבה מעבר לפוטנציאל שלו – צריך בסך הכול לגשת לחומר הגלם שנמצא בכל בית בישראל – הכירו את 'קיר הכוח'.
"'קיר כוח' הוא הכוכב של החדר" אומרת קרן רהב, מנהלת בית טמבור, "זה הקיר שממגנט אליו את כל העיניים ובמקביל מצליח ליצור דינמיקה עיצובית שמשדרגת את כל החלל, דרך אגב, הוא לא חייב להיות הקיר הכי גדול בחדר אבל הוא כן חייב להיות הכי דומיננטי.
במילים אחרות: צביעה של קיר כוח מייצרת 'לוק' משודרג ועניין מחודש בחדר, והבונוס הוא שהעלות והמאמץ הם מינימליים. מה שכן, חשוב לשים לב שקיר כוח מתנהג מעט אחרת בסלון, בחדר השינה ובחדר הילדים וצריך לשים לב לדגשים הרלוונטיים לכל אזור".
קיר כוח בסלון:
"הסלון הוא המיקום הכי מרכזי ופעיל בבית, ומאכלס כמות גדולה של אנשים" מסבירה קרן, "צביעה של 'קיר כוח' בצבע חזק ושמירה על יתר הקירות בצבעים ניטרליים, תיצור אשליה של חלל מרווח ומזמין יותר.
דגש נוסף לקיר כוח בסלון הוא לבחור בקיר 'נקי'. כשאני אומרת נקי אני מתכוונת לקיר נטול חלונות. הסיבה היא שחלונות, במיוחד גדולים כמו בסלון, מכניסים לבית אור שמש שעלול להשתלט לחלוטין על קיר הכוח ולהפוך אותו לכמעט בלתי נראה.
הכלל השלישי שצריך לזכור הוא שקיר הכוח הוא ה'הבחור החדש בשכונה', זאת אומרת שהוא נכנס לסביבה עיצובית מסוימת ועל כן צריך להשתלב איתה. זה לא אומר שצבע הקיר צריך להיות זהה לצבע הספה או לפינת האוכל, אבל חשוב שיתחבר ויתמזג עם יתר החלל.
בסופו של דבר, אנחנו רוצים ליצור אווירה הרמונית בסלון ולא ליצור רעשים מיותרים, חוץ מהטלוויזיה שברקע כמובן…"
קיר כוח בחדר השינה:
"כשמדברים על חדר שינה, צריך לזכור את המהות הבסיסית והטבעית שלו: אזור שינה. לכן נשאף לייצר סביבה מזמינה, מחבקת ומכילה שמנטרלת את העומס והלחצים שעברנו במהלך היום, וניצור אזור שכולו רוגע, נעימות וכמובן גם רומנטיות.
בפועל, אלו יכולים להיות צבעים מינימליסטים כמו גוונים אפרפרים ואלו יכולים להיות גווני פסטל וניוד, אבל המהות היא זהה: להימנע מצבעים מעוררים ו'רועשים' מדי על קיר הכוח בחדר שלנו".
לגביי הלוקיישן, קרן ממליצה בחום על הקיר של גב המיטה. "קיר צבוע שממוקם בחלק האחורי של המיטה יוצר המשכיות טבעית איתה וזורק את תשומת הלב לאלמנט הכי משמעותי בחדר שלנו".
קיר כוח בחדר הילדים:
החלל הראשון של הילדים שלנו היה מאד חמים ונעים, אך די חשוך ובצבע אחיד, אז למה שלא ניתן להם חוויה מתקנת ונשלב להם בחדר קיר צבעוני ומלא כוח?!
"חדר הילדים הוא המקום שבו אפשר להשתולל הכי הרבה" מחייכת קרן, "פשוט בגלל הסיבה שיש בו הרבה פונקציות: גם את אזור השינה, גם את אזור המשחקים והצעצועים, וגם את אזור הלימודים/פינת היצירה.
אני ממליצה לקבוע שקיר הכוח יהיה זה שנמצא באזור המועדף על הילד.
למשל: ילד שהוא מאוד יצירתי ומבלה חלק נכבד מהיום בשולחן היצירה – הכי נכון לצבוע את הקיר של הפינה הזו. הגוונים המומלצים הם אלו שמעוררים את הדמיון ואת יצר הלמידה כמו הירוקים והכחולים.
באותה נשימה, אם יש אזור מבולגן יותר שעמוס במדפים/צעצועים/ספרים – לא הייתי נוגעת בקיר הזה, כי זה מושך את העין לבלגן.
כמובן שחדר הילדים זה מקום נפלא לשימוש בצבעים מדליקים כמו צבע שאפשר לכתוב עליו בגירים או צבע מגנטי וכך להפוך קיר שלם ללוח מודעות ענק".
"בסופו של דבר, 'קיר כוח' הוא כמו פריט אופנתי, וכך צריך להתייחס אליו" מסכמת קרן: "מבחינת עלויות, אנחנו מדברים על עשרות שקלים בודדים או אולי מאה שקלים וקצת. בנוסף, צביעת 'קיר כוח' הוא פתרון נהדר לשדרוג מרחב המחיה עבור מי שלא מוכן להתחייב להיכנס לתוך פרויקט של שינוי צבע בכל קירות הבית".
אז עכשיו (ובכל הכוח) אין ספק שאתם מוכנים לצאת לדרך ולפרגן לעצמכם 'קיר כוח' בבית, בהצלחה!