חולי סכרת בישראל
"הסוכרת זה כמו בן משפחה נוסף אצלנו", אומרת מאיה (37) מרמת גן.
"היא תמיד שם: מסביב לשולחן בארוחות שישי, במסעדות, בקניות השבועיות בסופר עם החיפוש אחרי המוצרים עם הסמל של אגודת 'איל', ובאופן כללי בשגרה היומיומית. אני דור שני ושלישי לחולי סוכרת (סוג 2), משני הצדדים, ובשבוע שעבר, אפילו אחי הגדול שהתנדנד כמה שנים טובות באזורים האפורים של מדדי הגלוקוז – נכנס באופן רשמי למועדון הסוכרתיים. מה שמבאס זה שלמרות הפנאטיות וההיצמדות שלי לתפריט קופת החולים, ללא מאפים מתוקים, ללא לחם לבן ועם תפוח אחד ביום – אני מרגישה שזה רק עניין של זמן עד שהסוכרת תגיע עד אליי".
"מאיה אולי לא יודעת, אבל החרדה שלה לגמרי נכונה", אומרת לנו אנדוקרינולוגית בכירה המתמחה בטיפול בסוכרת: "יש סיכוי טוב שאם היא תמשיך בהמלצות התזונה הגנריות – הסוכרת (סוג 2) תתפוס אותה, וכשהיא תתפוס אותה היא גם לא תעזוב."
יש לזה הסבר מאוד פשוט: הדיאטות הגנריות שרובנו נצמדים אליהן הן תוצאה של טעות רפואית נגררת של שנים.
בשנים האחרונות העיתונות המדעית והרפואית בעולם מדברת על הבשורה הישראלית שאומרת פעם ראשונה, באופן ברור ומוכח: אנשים שונים מגיבים באופן שונה לאותו מזון, וכדי לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם חייבים לרקוח המלצות תזונה אישיות ומדויקות שמבוססות על הרכב החיידקים האישי של אותו אדם, יחד עם פרמטרים פרסונליים נוספים".
לכל אחד יש מספר ת.ז משלו, אז למה לא כשמדובר על תזונה?
למהפכה החדשנית שמתחוללת בשנים האחרונים בתחום הסוכרת (סוג 2) אחראים (איך לא) שני פרופסורים ישראלים. במשך 5 שנים ארוכות צללו פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב ממכון ויצמן למחקר יוצא דופן שבסופו הצליחו לעשות את הבלתי ייאמן, ולספק הוכחה מדעית לכך שאנשים מגיבים אחרת לאותם מזונות בדיוק.
המחקר מצא שכל מזון שנכנס לגוף שלנו ופוגש את חיידקי המעי הייחודיים לנו, משפיע בצורה שונה לחלוטין על רמות הסוכר אצל כל בן אדם בנפרד.
בעברית פשוטה: יכול להיות שמישהי שאוכלת כל בוקר פרוסת לחם מחיטה מלאה עם גבינה לבנה 3% ובטוחה שהיא "שיא הבריאות" – בעצם מתעללת בגוף שלה ומקפיצה את רמות הסוכר בדם, מבלי לדעת בכלל.
הטוויסט המפתיע הוא שיכול להיות שדווקא אספרסו קצר עם קרואסון שוקולד יעשו את העבודה ויורידו את הסוכר בדם.
"אימרו לי מי החיידקים שלכם ואומר לכם מה לאכול" | תזונה מותאמת אישית כמבשרת הסוף לכשלון הדיאטות הגנריות
ואז המוחות של מכון ויצמן פגשו את מייסד צ'קפוינט והשאר היסטוריה
"למרות שהתגלית המדעית עברה בשקט תקשורתי יחסי, הבנו מהר מאוד שלצמד הפרופסורים מרחובות יש זהב בידיים", אומרת ליהיא סגל מנכ"לית DayTwo, הסטארט אפ הישראלי שלקח את המחקר המהפכני צעד קדימה "בשיתוף פעולה נדיר בין הפרופסורים ממכון ויצמן ואחד ממייסדי צ'ק פוינט, פיתחנו את השיטה האולטימטיבית שמאפשרת לכל אחד ואחת לגלות את הסוד הכי כמוס של הגוף: מהי התזונה המושלמת עבורו. גייסנו את המדע והטכנולוגיה ויצרנו בדיקה ביתית שנשמעת לעיתים עתידנית, ובסופה אנחנו יודעים להגיד לכל אחד מה לא לאכול, ובעיקר מה כן לאכול, והכל אישי! כושר החיזוי והירידה לפרטים שאנחנו מצליחים להגיע הם חסרי תקדים בישראל ובעולם המערבי כולו".
והאפקט? יכול להיות מיידי וישיר: אורח החיים נהיה בריא יותר ופתאום ה"אישיו" של נרמול רמות הסוכר בדם הופך להיות פשוט, גמיש, לא סבוך כבעבר, והכי חשוב – יעיל בצורה עקבית. פלא שעשרות אלפי ישראלים מצליחים להתמיד בשיטה? כשזה קל, כשזה 'זורם' – זה מרענן את השיגרה שנראית כאילו כך היתה צריכה להיות מאז ומעולם.
כשהמוסדות הגדולים בישראל משקיעים, כנראה שמשהו עובד פה נכון
מה שהתחיל בשקט בשקט במעבדה אחת במכון ויצמן, הפך לתגלית שמככבת בכותרות ענק ב'ניו יורק טיימס', מגזין 'פורבס' ובתקשורת הבינלאומית, כאשר לפני מס' שנים גם הציבור הישראלי נחשף אליה בזכות הסדרה המדוברת של גיא זוהר ששודרה בערוץ 10.
כחלק משיתופי הפעולה הנרחבים שעורכת DayTwo, ניתן לראות את האופרציה שמנהלות ענקיות הביטוח הראל ומגדל, המציעות הנחה/החזר כספי מטעם פוליסות שונות על רכישת ערכות דגימת הרכב החיידקים. שיתוף פעולה מונומנטלי נוסף מתקיים גם עם קופת החולים כללית, כפעילות רחבת זרועות שמגבירה את החשיפה לשירות המהפכני בקרב הציבור בארץ בצורה אדירה.
נוסף על כך, חודש יוני 2019 היווה שיא נוסף בפעילותה של חברת DayTwo, עם גיוס 31 מיליון דולר נוספים בסבב גיוס B, כאשר על חלק ממשקיעיה נמנים התאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרן סבנצ'ר (Seventure) הצרפתית ושחקן ה-NBA הישראלי עמרי כספי. בסך הכל, מאז שנוסדה ב-2015, גייסה DayTwo לא פחות מ-48 מיליון דולר.
בעתיד, כשיתגלו יתר מסתורי חיידקי המעי, DayTwo תפעל לקדם את הפיתוח המדעי לכיוון מיגור מחלות מטבוליות ואפילו מניעת סרטן.
"ככל שעבר הזמן עם השימוש באפליקציה ירד לי החשק למתוק. הפסקתי להיות עייפה. התחלתי לישון טוב יותר אין לי צניחות סוכר והגוף שלי לא דורש סוכרים. אין בי רגע אחד שאני לא משבחת את ההחלטה הזו. וזו הדרך היחידה שמצאתי שעובדת לי בקלות מאוד וללא תחושת הקרבה ומסכנות שאני צריכה לצום או לסבול. אני אוכלת טוב. ואני לא רעבה. ההרגשה שלי השתפרה פלאים והבונוס הגדול הוא שרזיתי 30 ק"ג"
נפתלי דרעי בן 61
"אני סוכרתי קרוב ל-20 שנה. עוסק בספורט ומקפיד על צריכת מזון ללא סוכר. לאחר שעשיתי את הבדיקה של DayTwo והתחלתי להרכיב את הארוחות עפ"י ציוני האפליקציה, הערכים ירדו דראסטית לאזור 120 עד 140. בתום 5 חודשים הורדתי חלק מהתרופות, תחושת הרעב והעייפות לאורך היום כמעט נעלמה וההרגשה הכללית טובה מאוד. נוצר אצלי שינוי משמעותי בהתייחסות לסוכרת, מה מותר לאכול, ואיך לצרוך את המזון"
כלנית זיו נגיל
איך זה עובד, מה המחיר ומתי אפשר להתחיל?
כאן מגיע החלק הכיפי: לאחר רישום זריז של פרטיכם, נציגי DayTwo יקבלו את הנתונים בזמן אמת, יקלטו אתכם למערכת ויוציאו אליכם שליח עד הבית שימסור באופן אישי את הערכה הייחודית, ובה מבחנה לאיסוף דגימת צואה. וזהו.
מכאן הכדור עובר לגיזרה המדעית והמוחות של DayTwo מתחילים לעבוד ב'פול גז': דגימת הצואה מגיעה למעבדה שבה חיידקי המעי עוברים מיפוי מקיף ברמה גנטית. את התוצאות שמתקבלות, יחד עם נתונים אישיים נוספים של הנבדק, מזינים אל תוך האלגוריתמים המשוכללים של DayTwo, כשבסופם מגיעה ה"לידה" המיוחלת – המלצות תזונה בהתאמה אישית.
את הממצאים המדעיים וההמלצות הספציפיות מגישה התזונאית הקלינית הראשית, כשלסיום כל נבדק ונבדקת מקבלים גישה לאפליקציית תזונה מדויקת ואינדיבידואלית, בה מוצג באופן ויזואלי וברור מהן המלצות התזונה עבור אותו אדם.
ההמלצות הן מדוקדקות, מקיפות וכוללות חיבור ישיר למאגר ענק הכולל עשרות אלפי פריטי מזון – מארוחות מורכבות ועד לנישנושים, והכי חשוב – ההמלצות כל הזמן מתעדכנות ומשתנות בהתאם לשינויי המשקל וההתקדמות של המשתמש.
בסופו של דבר, כולם מבינים שסוכר גבוה זה הקטסטרופה הכי גדולה שמתחוללת בגוף שלנו והוא האבא והאמא של כל המחלות בעידן המודרני: מסוכרת והשמנת יתר, דרך מחלות לב וכלי דם ועד סרטן.
החדשות המשמחות הן שסוף סוף נמצאה הדרך לנצח את הסוכר באמצעות בדיקה פשוטה, אלגנטית וסופר מתוחכמת.